De röntgenkamer

Met ons digitale röntgenapparaat zijn we in staat mooie, scherpe foto’s te maken.

Het maken van een röntgenfoto is onmisbaar in de veterinaire praktijk als aanvulling op het lichamelijk onderzoek. Meestal gebruiken we röntgen om het bottenstelsel in beeld te brengen. Dit kan zijn in verband met een vermoede fractuur of bij slijtage. Ook de buik en de borstholte kan echter prima bekeken worden bij bijvoorbeeld een darmafsluiting door een opgegeten voorwerp of bij blaasstenen. Meestal worden de opnamen of afspraak gemaakt en soms onder narcose.

Ook voor het maken van officiële HD- en ED-opnames kunt u bij ons terecht. Als u wilt fokken met bepaalde hondenrassen is het verplicht om officiële röntgenfoto’s te laten maken van de heupen en soms de ellebogen. Deze foto’s worden door ons in de praktijk gemaakt en daarna ingestuurd naar de raad van beheer waar ze beoordeeld worden.Als u een afspraak maakt om een röntgenfoto van de hond te maken, beoordelen wij of uw hond de juiste leeftijd heeft om het onderzoek uit te voeren.

Bij de meeste rassen kan het onderzoek vanaf 12 maanden plaats vinden. Bij grote rassen mag dit pas op een leeftijd van 18 maanden uitgevoerd worden. Het onderzoek wordt onder sedatie uitgevoerd zodat de hond zo weinig mogelijk last van het onderzoek heeft. U kunt bij de narcose injectie aanwezig zijn. Zorg dat u de officiële stamboom van uw hond meeneemt zodat wij een kopie hiervan kunnen maken. Zodra uw hond slaapt nemen we hem of haar op en voeren het onderzoek uit. Dezelfde dag mag de hond weer naar huis.

Bel voor meer info
Scroll Up